Laatste nieuws over corona en zingen

1300x510px

Beste allemaal,

Hoewel stilaan een aantal hobby’s weer op gang kunnen komen, zijn wij op onze donderdagavond nog niet te horen. We leggen graag uit hoe dat komt:

Natuurlijk kunnen we bijna niet wachten om weer te mogen zingen.
Alleen wordt binnen in een ruimte zingen in groepsverband nog afgeraden, ook al zijn we weer welkom in ons repetitielokaal de Holle Eik.

We hebben een plan van aanpak voor de veiligheid gemaakt en we zouden vanaf juni welkom zijn in het park van Huize Vroenhof, waar we in de openlucht konden zingen op 4 meter afstand van elkaar. Inderdaad 4 meter omdat er van wordt uitgegaan dat bij musiceren druppels (die wij uitstoten) een hogere luchtsnelheid hebben en dus verder zouden kunnen reiken. Een en ander hebben wij voorgelegd aan Koornetwerk Nederland.

In een reactie lieten zij weten dat het advies is om ook buiten nog even te wachten met samen zingen, totdat er meer informatie bekend is over onder meer de besmettingsrisicio’s bij samen muziek maken. Dit advies wordt gedeeld door het RIVM.

Natuurlijk volgen wij dit advies, voor onze gezondheid en die van iedereen om ons heen. We hopen dat iedereen dit begrijpt en dat ook andere gezelschappen dit advies volgen.

Dit betekent ook dat ons concert samen met Into The Blue op zaterdag 27 juni niet door kan gaan. Dit concert halen we een keer in, natuurlijk in de Post in Valkenburg.

Voorlopig blijven wij natuurlijk wel online zingen via Skype onder leiding van Marjolein. We houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Hopelijk zien we elkaar snel weer in de toekomst bij een optreden of misschien wel als lid van Orphée Social Singing!

Blijf gezond!

 

Thomas Bours
Veerle Maas

Een bijzonder woord van dankjewel aan:

Onze dirigente Marjolein Jeurissen
De Post Valkenburg
Stichting en uitbaters De Holle Eik Houthem
Paters Montfortanen, Vroenhof Houthem
Al onze geweldige leden!