5 jaar Orphée Social Singing

5-jarig jubileum Orphée

In 2019 bestaat Orphée Social Singing 5 jaar: Reden voor een feestje!
Op zaterdagavond 15 juni 2019 zullen wij in de Post Valkenburg vanaf 19.30 uur een speciaal verjaardagsconcert organiseren samen met de band Into the Blue uit Maastricht, waar onze dirigente Marjolein ook zangeres en drumster is. Zetten jullie de datum in de agenda? Het belooft een bijzonder mooie, gezellige avond te worden!

Met dit optreden in het vooruitzicht is het wellicht nóg leuker om dit jaar bij Orphée Social Singing te komen zingen. Kom eens geheel vrijblijvend op donderdagavond bij onze repetitie kijken, luisteren of misschien zelfs meezingen!


Begin 2014 werd gestart met het uitwerken van het initiatief Orphée Social Singing. In een tijd van ontgroening in de regio en met name vergrijzing in de koorwereld was deze zanggroep voor jongeren starten geen vanzelfsprekendheid. Toch kunnen de leden inmiddels terugkijken op een aantal mooie hoogtepunten zoals Pop Meets Brass, het uitstapje naar Hilversum, de Kerstconcerten en diverse andere optredens en activiteiten.
Voor de muzikale leiding van Orphée Social Singing werden altijd studenten van de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium gevraagd. De eerste dirigente was Jessie van den Boorn, momenteel woonachtig in Bristol (ENG) en inmiddels componiste van filmmuziek. Na twee jaar gaf zij voor een halfjaar het stokje door aan Ellen Verheijen, inmiddels zangeres bij Aurora Borealis, die weer werd opgevolgd door Marjolein Jeurissen, van wie wij ongetwijfeld ook nog veel zullen horen.

Langs deze weg een dankwoord voor ieder die zich op welke manier dan ook heeft ingezet om Orphée Social Singing te laten bestaan! En op naar de volgende 5!